Medialle

Sininen pallo -ympäristöpalkinto jaetaan vuosittain. Palkinnon rahoittavat Tiina ja Antti Herlinin säätiö, Maj ja Tor Nesslingin säätiö sekä Svenska litteratursällskapet i Finland SLS tasaosuuksin. SLS:n osuus rahoitetaan Ingrid, Margit ja Henrik Höijer II -rahastosta. Palkinnon arvo on 100 000 euroa. Sininen pallo -palkinto jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 2021. 

Palkinnonsaaja tarjoaa skaalautuvia tai monistettavia ratkaisuja ympäristökriisin kukistamiseen. Palkinto korostaa ihmisten käyttäytymisen muutoksen merkitystä ympäristö- ja ilmastokysymyksissä. Se myönnetään ratkaisuille, jotka olemassaolollaan muuttavat kansalaisten käyttäytymistä. Palkinto myönnetään suomalaisille organisaatioille, yrityksille tai yhdistyksille, tutkimusryhmille tai yksityishenkilöille. 

Lisätietoja:  

Tiina ja Antti Herlinin säätiö 
Viestinnän asiantuntija Taneli Rajala 
taneli@tahsaatio.fi 

Maj ja Tor Nesslingin säätiö 
Vaikuttavuusasiantuntija Enni Sahlman 
enni.sahlman@nessling.fi 

Svenska litteratursällskapet i Finland 
Viestinnän asiantuntija Tuuli Rajavuori 
tuuli.rajavuori@sls.fi 

Sininen pallo 2023 -voittajat: Iida Miettinen, Karri Lehtonen ja Eero Heikkinen 

Kamupakin perustajat palkittiin siksi, että heidän kehittämänsä ratkaisu vähentää ympäristöä kuormittavien kertakäyttöisten noutoruokapakkausten tarvetta ja antaa kuluttajille mahdollisuuden valita noutoruualleen kestävämmän pakkauksen. 

Lue uutinen vuoden 2023 voittajasta

Sininen pallo 2022 -voittajat: Ali Harlin ja Petri Alava 

Infinna-kuidun kehittäjät palkittiin työstään tekstiiliteollisuuden kestävän kehityksen eteen. Kierrätystekstiileistä valmistettava kuitu voi muuttaa muotiteollisuuden toimintaa ja kuluttajien käyttäytymistä merkittävällä tavalla.  

Lue uutinen Palkitut-sivulta

Lataa kuvat mediapankista

Sininen pallo 2021 -voittajat: Maija Itkonen, Reetta Kivelä, Leena Saarinen, Jiang Zhongqing, Tarja Ollila 

Palkittujen kehittämät tuotteet vaikuttavat sekä ilmastonmuutokseen että luontokatoon samaan aikaan. Kasviproteiinit Härkis ja Nyhtökaura ovat löytäneet tiensä suomalaisten lautasille, kun samalla suomalaisten lihansyönti on vähentynyt. 

Lue uutinen Palkitut-sivulta

Lataa kuva mediapankista