Aluksi

Planeetallamme jyllää ekologinen kriisi. Haluamme ratkaista sen yhdessä.
Kolmen säätiön yhteinen Sininen pallo -palkinto on tunnustus, jonka voi saada uraauurtavasta teknologiasta tai tieteellisestä tutkimuksesta, joka auttaa meitä sammuttamaan kriisin.

Liity mukaan seuraamaan pallon liikkeitä ja näet, millä aloilla ja minkä aiheiden parissa työskentelemällä voimme tehdä tulevaisuudesta paremman.

Palkinto on suuruudeltaan 100 000 euroa, ja sen saaja tarjoaa skaalautuvia tai monistettavia ratkaisuja kaikkia meitä järisyttävän ympäristökriisin kukistamiseen.
Palkinto myönnetään suomalaisille organisaatioille, yrityksille tai yhdistyksille, tutkimusryhmille tai mahdollisesti yksityishenkilöille, kielestä riippumatta. Ryhmille ja henkilöille, jotka toimivat ratkaisujen eteen.

Näin pallo etenee

Palkinnon rahoittavat Tiina ja Antti Herlinin säätiö, Maj ja Tor Nesslingin Säätiö sekä Svenska litteratursällskapet i Finland SLS tasaosuuksin. SLS:n osuus rahoitetaan Ingrid, Margit ja Henrik Höijer II -rahastosta.

Ehdokkaat palkinnon saajaksi valitsee asiantuntijaraati, joka seuraa ja arvioi alan kenttää jatkuvasti. Raatiin kuuluvat Sitran kestävyysratkaisut-teeman johtaja Mari Pantsar, sijoitusyhtiö Loudspringin perustaja Tarja Teppo sekä ympäristöjohtamisen ja -talouden professori Lassi Linnanen.

Palkinnosta päättää palkintolautakunta, johon kuuluvat sitä rahoittavien säätiöiden edustajat. Palkinto jaetaan vuosittain, ja se jaetaan ensimmäistä kertaa 8.12.2021.

Tiina ja Antti Herlinin säätiö, logo
Svenska litteratursällskapet i Finland, logo